Du er kreativ

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Alle mennesker er kreative. Ikke bare noen få utvalgte. Da tenker jeg ikke først og fremst på kreativitet gjennom tegning, musikk, maling, skriving, fotografi, dekorasjoner og annen kunst.  

Jeg tenker på at mennesket er skapt kreativt: Vi uttrykker oss med vår stemme, vi kan drømme om og se for oss ting som enda ikke er til, som om det var til. Vi er kreative til berikelse for hverandre.

Jeg og Kathrine har en hund av rasen Jack Russell. Hunden kan ikke se for seg hvordan ting kan bli, hun kan ikke drømme om en bedre fremtid eller planlegge undervisning for en skoleklasse eller neste søndags preken. Hun ikke være kreativ med å bruke matrestene fra helgen til å lage middag, hun kan ikke se for seg hvordan kafeen skal innredes eller hvordan grønnsakene skal settes.

For hun er en hund. 

Du er et menneske, du kan uttrykke deg, du kan skape, du er kreativ. Det er ikke dyrene. At vi er kreative sjeler, skiller oss fra alt annet Gud har skapt – vi ble skapt for å skape – dyr skaper ikke noe. Å være menneske skal ikke være et strev etter å bli noe bedre og noe annet, men til å leve ut den du allerede er. 


Erwin McManus, som er pastor i LA, beskriver dette som ”the artisan soul”. Han mener at alle med en sjel per definisjon er kreative, at det viktigste kunstverket vi skaper er vårt eget liv. Som kunstneriske mennesker har vi muligheten til å uttrykke vårt sanne jeg og skape det som er vakkert, godt og sant. Vi skaper videre i verden, ut fra den Gud har skapt oss til å være. Slik kan våre liv og personlighet reflektere stadig nye sider av Gud Skaperen og gi Ham ære.

– Hans Eskil 

Kommentarer

  1. Fint å leste om dere i avisen Dagen i dag :-)

    God helg.
    Herren velsigne dere og bloggen.

    Hilsen MinsteBror
    fra Hjemveien.blogspot

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Takk for fin hilsen, MinsteBror. Takk for at du leser :-)

      Slett

Legg inn en kommentar