Introduksjon


Velkommen til Skapt! Her kan du lese mer om oss og tanken bak denne bloggen.
Det viktigste med Skapt er én gang for alle å knuse myten om at bare noen mennesker er kreative. Det å være menneske er per definisjon kreativt. Har du en sjel, er du kreativ.

Vi tror på en Gud som har skapt oss. Som kronen på Mesterkunstnerens verk ble vi satt til å ta vare på jorden og alt som er på den. Vi ble skapt til å ta i bruk det skapte – til å være kreative og til å være i relasjon med Gud, med jorden og andre mennesker. Til å forme, beskjære, tømre, tegne, samle, spre, bygge, blande, trykke og feste. Til å forme vårt eget liv med vår egen unike stemme, med våre hender, med vår kropp. Vi var aldri ment å være standardiserte kopier, men originale, kreative, tenkende, drømmende individer.  For livet som er skapt og gitt av Gud er et liv som ikke er statisk, men  dynamisk og pulserende. Du er skapt til å skape deg selv  – du er ditt livs kunster.

Erwin McManus er pastor i menigheten Mosaic i LA og har skrevet boken The Artisan Soul, en bok vi er veldig inspirert av. Han skriver at vi alle er skapt med en kreativ sjel, spørsmålet er hva slags kunst vi etterlater oss. At vi er kreative sjeler skiller oss fra alt annet Gud har skapt – vi ble skapt for å skape. Ikke som et strev etter å bli noe bedre og noe annet enn et menneske,  men til å leve ut den vi allerede er skapt til å være.
Vi tenker: Når vi er skapt ulike, med ulikt utseende, hvorfor skal vi ikke da få uttrykke oss ulikt? Innsiden vår er like unik som utsiden.
Våg å stoppe opp, lytte og kjenne etter hva som betyr mest for deg i livet. Våg å ikke bare eksistere for andre, men leve ut den du er skapt til å være.
Vi har et favorittsitat som på mange måter var utgangspunktet for denne bloggen:


“Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive. 
                                                                                                    – Howard Thurman

– Hans Eskil og Kathrine

Kommentarer

  1. Spennende tanker! Å tenke at alle mennesker er kreative åpner for nye perspektiver å tenke kreativitet på! Stå på og lykke til med bloggen. Jeg gleder meg til å lese mer :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Hanne! Og det er spot on – vi vil tenke om kreativitet på en ny måte :) Gøy at du vil lese mer!

      Slett

Legg inn en kommentar